1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. rode, groene en gele curry

rode, groene en gele curry

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-2009

Ingrediënten 4 personen


Gele curry: 200 g.gepelde ongekookte gamba`s, 200 g.kokosmelk, 1/2 gele paprika, 1 el. gele currypasta, 1 el. limoensap, 1 el. suiker, 2 el. vissaus, gele tomaat, 1/2 gele peper, olie
groene curry: 1 teen knoflook, olie, 1 el. groene currypasta, 250 g. kabeljauw, 200 g.kokosmelk, 100 g. peultjes, 100 g. doperwten (diepvries), 100 ml. yoghurt, olie, 2el. verse koriander
rode curry: 250 g. rundergehakt, zout, peper, olie, kleine rode ui, 1/2 rode paprika, 1 tomaat, rode peper, 1 el. rode curry pasta, 2 dl. kokosmelk, 1 el. pindakaas, 1 tl. suiker, 1 el. vissaus



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gele curry: paprika, peper en tomaten in stukjes snijden
groene curry: peultjes schoonmaken, vis in 4 stukken verdelen
rode curry: kleine balletjes van het gehakt maken en op smaak brengen met peper en zout, tomaat ontvellen en in stukjes snijden; ui, peper en paprika in stukjes snijden

Bereidingswijze

Gele curry: paprika, peper en gamba`s 3 min.roerbakken; currypasta toevoegen even meebakken; kokosmelk, 50ml. water, limoensap, suiker en vissaus toevoegen; 2 min sudderen; vlak voor het opdienen tomaat toevoegen
groene curry: knoflook en currypasta even aanbakken; visfilet erbij leggen; kokosmelk, peulen en doperwten toevoegen; 10 min.afgedekt laten sudderen; vis uit de pan scheppen; yoghurt door de saus mengen; vis terugleggen; snel kort verwarmen; koriander toevoegen.
rode curry: gehaktballetjes snel rondom bruin bakken en uit de pan nemen; ui, peper en paprika in het bakvet even bakken; currypasta toevoegen en even meebakken; kokosmelk, pindakaas, suiker en vissaus toevoegen; 10 min. stoven; 2 min. van tevoren tomaat toevoegen.

Bron

Diverse bronnen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bruinsj


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bruinsj
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top