Pompoenrisotto

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram risotto
600 ml paddenstoelen bouillon (van 2 blokjes)
300 gram pompoen
100 ml witte wijn
1 teentje knoflook (fijngesneden)
Olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de knoflook aan in de olie in een pan met dikke bodem.
Doe de risotto erbij.
Wanneer de risotto glazig ziet (na een minuut of 2) steeds een scheutje bouillon en/of wijn erbij.
De risotto roeren tot de bouillon is opgenomen, dan weer een nieuwe scheut erbij.
Proeven wanneer de risotto gaar is maar nog wel bite heeft. (duurt wel een half uur tot drie kwartier)
Ondertussen de pompoen in stukken snijden en 10 minuten koken in ruim kokend water.
De pompoen afgieten en fijn prakken met een vork.
Wanneer de risotto gaar is de pompoen er door scheppen.

Serveertip

Lekker met kabeljauw
100-125 gram kabeljauwmoot per persoon insmeren met mosterd en inpakken in parmaham.
Ongeveer 15 minuten in de oven op 200°C

Serveer er bijvoorbeeld groene asperge "tips" omheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten