1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

Door: jess188

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2009

Ingrediënten 4 personen


200 gram risotto
600 ml paddenstoelen bouillon (van 2 blokjes)
300 gram pompoen
100 ml witte wijn
1 teentje knoflook (fijngesneden)
Olie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de knoflook aan in de olie in een pan met dikke bodem.
Doe de risotto erbij.
Wanneer de risotto glazig ziet (na een minuut of 2) steeds een scheutje bouillon en/of wijn erbij.
De risotto roeren tot de bouillon is opgenomen, dan weer een nieuwe scheut erbij.
Proeven wanneer de risotto gaar is maar nog wel bite heeft. (duurt wel een half uur tot drie kwartier)
Ondertussen de pompoen in stukken snijden en 10 minuten koken in ruim kokend water.
De pompoen afgieten en fijn prakken met een vork.
Wanneer de risotto gaar is de pompoen er door scheppen.

Serveertip

Lekker met kabeljauw
100-125 gram kabeljauwmoot per persoon insmeren met mosterd en inpakken in parmaham.
Ongeveer 15 minuten in de oven op 200°C

Serveer er bijvoorbeeld groene asperge "tips" omheen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jess188
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top