1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Stoofvlees
  6. Indisch stoofvlees

Indisch stoofvlees

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-2009

Ingrediënten 4 personen


700 g magere hamlappen,in dobbelstenen
zout en versgemalen peper
4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
3 uien, in grove stukken
4 teentjes knoflook, gehakt
stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
6 eetl. ketjap manis
8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
(allesbinder of maïzena)


Verder heb je nodig


Ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel


Indisch stoofvlees
Indisch stoofvlees
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena.

Serveertip

Schep eens vlak voor het serveren blokjes ananas door de stoofschotel.

Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top