Gevulde courgettes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gevulde courgettes

    Gevulde courgettes

    Gevulde courgettes

  • Gevulde courgettes

    Gevulde courgettes

    Gevulde courgettes

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 courgettes
4 eetl. geraspte wortel
4 lente-/bosuitjes, in ringetjes
2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt
50 g champignons
1 eetl. kerriepoeder
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 ei, losgeklopt
zout
1 eetl. olijfolie (Mediterrane)
100 g mager rundergehakt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 331,37 kcal
Koolhydraten 27,49 g
Eiwitten 20,57 g
Vetten 14,12 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schep het grootste gedeelte van het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak de vulling voor de courgette. Roer in een kom vruchtvlees, wortel, lente-uitjes, rozijnen, champignons, kerriepoeder, peterselie, ei en zout door elkaar.

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar. Roer het gehakt door de courgettevulling. Vul de courgettes met dit mengsel en leg de vier helften tegen elkaar aan in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de courgettes ca. 20 minuten in de o

Serveertip

Eet bij dit gerecht rijst en/of een groene salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Doorsturen

Home Recepten