
2 courgettes
4 eetl. geraspte wortel
4 lente-/bosuitjes, in ringetjes
2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt
50 g champignons
1 eetl. kerriepoeder
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 ei, losgeklopt
zout
1 eetl. olijfolie (Mediterrane)
100 g mager rundergehakt
Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt
Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schep het grootste gedeelte van het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak de vulling voor de courgette. Roer in een kom vruchtvlees, wortel, lente-uitjes, rozijnen, champignons, kerriepoeder, peterselie, ei en zout door elkaar.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar. Roer het gehakt door de courgettevulling. Vul de courgettes met dit mengsel en leg de vier helften tegen elkaar aan in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de courgettes ca. 20 minuten in de o
Eet bij dit gerecht rijst en/of een groene salade
theetje62 13-07-2020
Ziet er lekker uit. Ga ik maken met vega gehakt voor mijn dochter. Dank je.
SkysmurfNL 23-04-2016
Tippie: eventuele overgebleven vulling kan later nog op (stok)brood in de oven.
En ik heb de rozijnen vervangen door kappertjes.
ArankaLevels 16-01-2016
Klinkt erg lekker
Veertje11 05-03-2014
Neem het mee lijkt me erg lekker. Kan het trouwens ook met vega gehakt?
dubbelkreeftje 23-02-2014
Heel erg lekker.Ik doe er alleen geen rozijntjes in.Daar houden ze hier niet zo van.Ik doe soms in de schaal tomatenblokjes.Dan is het lekker voor bij de pasta.