Lamb in a sweet sour mood

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 lamsfilets à 200 gr per stuk
1 bosje peterselie
1 bosje basilicum
1 bosje koriander
5 ons wilde paddestoelen
1 kg kousenband
3 ons okers
2 hete Surinaamse chilipeper-cultivar (Madam Jeanette)
Een streng gember
bolletje knoflook
flesje ketjap
fles witte wijn
3 kg zoete aardappels
blikje kokosmelk
boter
bruine suiker
potje tamarinde
zout en peper
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Marineer de lam een dag van te voren met wat olijfolie en kruiden zoals gember, knoflook, peper, koriander. Laat dit een avond staan. Begin nu met het grillen van lam. Zorg er voor dat beide zijdes even kort worden aangebakken. Haal nu de lam van de grill en laat het rusten. Verwarm de oven op ongeveer 180 graden. Zet in de tussentijd de zoete aardappels op het vuur, deze laten koken totdat ze zacht zijn. Even afgieten en wat boter toevoegen en een blikje kokosmelk. Stamp nu het geheel fijn. Maak de puree af door een teentje knoflook, een streng gember en een klein beetje Madam Jeanette toe te voegen. Tot slot gooi je er wat fijngehakte koriander en wat zout en peper bij. De kousenband kook je iets langer dan beetgaar, even onder de koude kraan houden en vervolgens uit laten lekken. De paddestoelen en okers bak je in een scheut olijfolie en een teentje knoflook. Maak nu een prutje van de volgende kruiden: handje basilicum, wat koriander en peterselie. Blus de paddestoelen af met wat witte wijn en voeg als laatste een scheut ketjap toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Pak de lam er weer bij en bak deze vervolgens af in de oven op ongeveer 180 voor 15 minuten. Voor de tamarinde saus zet je een steelpannetje op het vuur met daarin een laagje water waar je flink wat suiker in laat smelten (ongeveer 2 koffiekopjes vol). Daaraan voeg je een half potje tamarinde extract toe. Dit op laag vuur laten koken totdat je een stroperig geheel krijgt. Serveer nu de puree in een diep bord, daarop leg je de kousenband met de groene kruiden dressing en drapeer de lam ernaast.

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten