In koffie gegaarde peren met peperkoek

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 peren
1 kop sterke koffie
2 x 100 gr bruine suiker
4 plakken peperkoek
200 ml slagroom
1 dl butterscotch likeur
4 dunne plakken gedroogde peperkoek
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij vier dunne plakjes peperkoek en laat deze ongeveer 15 minuten drogen in een oven op 150 graden. Laat in een warme pan 100 gr bruine suiker smelten. Voeg vervolgens 1 kopje koffie erbij en de vier gedroogde plakjes peperkoek. Doe het mengsel in de blender samen met een zelfde hoeveelheid lobbig geklopte slagroom totdat het een glad geheel is. Laat het mengsel opstijven in de diepvries. In een blender doen, tezamen met dezelfde hoeveelheid lobbig geklopte slagroom. Schil de peren en snijd ze in achten. Verwarm de peren in de pan en voeg hier 100 gr bruine suiker aan toe. Laat het geheel carmeliseren en voeg de koffie en likeur hier aan toe. Als de peren gaar zijn opdienen met parfait van peperkoek en koffie en een plakje gedroogde peperkoek.. Als extra nog een beetje slagroom erbij met eventueel een scheutje likeur erin.

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten