1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Stoofpeer in bladerdeeg gevuld

Stoofpeer in bladerdeeg gevuld

Door: m_e_weber

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-2009

Ingrediënten 4 personen


4 peren uit blik of vers
100 gr Amandelspijs
4 bladerdeegjes
100 gr pistache gepeld
200 gr suiker
4 dl slagroom
1 eigeel
1 bosje mint



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de peren uit het blik en maak ze mooi droog. Vul de peren met amandel suiker en pistache en pak ze vervolgens in met bladerdeeg. Bak het pakketje 20 min in de oven op 200 graden. Smelt vervolgens wat suiker in de pan en carameliseer dit lichtjes en blus af met slagroom voor een mooie volle karamel sausen. Dresseer de caramelsaus in het midden van een diep bord en zet de peer in het midden van de saus. Ter decoratie bestrooi het geheel nog wat met gekneusde pistache en een topje mint.

Bron

Wie is de chef!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_e_weber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top