Witte chocolademouse met een passievruchttaartje

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Chocolade mousse
110 gram witte (Callebaut) chocolade
2 blaadjes gelatine
3 dl slagroom

Frambozensaus
225 gram frambozen
20 frambozen (garneren)
50 gram poedersuiker
40 ml water
sap van 1 citroen
half blaadje gelatine

Passievruchtensaus
225 gram passievruchten-vruchtvlees
50 gram poedersuiker
40 ml water
sap van 1 citroen
half blaadje gelatine

Passievruchtentaartje
450 gram bloem
50 gram gemalen amandelen
snufje zout
300 gram boter, in blokjes
150 gram poedersuiker
2 eieren
2 eidooers
1 vanillestokje
rasp van 1 citroen
300 gram passievruchten
2 blaadjes gelatine
200 gram poedersuiker
3 eieren
300 gram boter, in blokjes

Chocoladespiralen
200 gram witte (Callebaut) chocolade
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Witte chocolademousse (kan dag van te voren)
Smelt de chocolade in een kom boven de pan met heet water. Laat het geheel niet heter worden dan 29 graden! Dit kan onder andere gemeten worden met behulp van een digitale thermometer. Laat de gelatine in ruim koud water 10 minuten weken. Verwarm 1/2 dl slagroom en laat voor de smaak van het vuur af uitgeknepen gelatineblaadjes erin oplossen. Roer de warme room door de chocolade en laat het geheel afkoelen. Tussendoor af en toe roeren. Klop 2 1/2 dl slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel. Vul een spuitzak met mousse. Bedek het onderste laagje van het glaasje met frambozensaus en spuit de chocolade mousse hierop. Laat het glaasje 5 uur in de koeling zodat het geheel kan opstijven.

Frambozencoulis (kan dag van te voren)
Verhit de frambozen, citroensap en suiker in een sauspan op zacht vuur en roer de saus voortdurend om het mengsel glad te maken. Laat de gelatine hier vervolgens in oplossen. Pureer de saus in de blender en zeef om de laatste restjes eruit te halen. Laat de saus afkoelen en giet het vervolgens in een kleine spuitzak.

Passievruchtentaartje
Zeef de bloem en het zout. Voeg hier de boter aan toe en kneed het tot kruimels. Voeg vervolgens poedersuiker, amandelen, eieren en dooiers, merg uit vanillestokje en citroenrasp toe en meng deze door elkaar. Kneed het mengsel tot een bal en wikkel deze in huishoudfolie. Laat de bal vervolgens minimaal een uur rusten in de koeling (dit kan ook een dag van te voren). Verwarm de oven op 180 graden en bekleed deze met het deeg en bekleedt vervolgens het deeg met bakpapier. Vul de taartvorm met bonen en rijst e bak de bodem 15-20 minuten in de oven. Verwijder daarna de vulling en het bakpapier en laat de bodem afkoelen. Laat de gelatine 5 minuten in koud water weken en ga vervolgens aan de slag met de passievrucht. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef het. Verhit de passievruchten,eieren en suiker al roerend. Zorg dat het niet gaat koken! Als het mengsel verhit is voeg de gelatine er bij en laat deze oplossen. Roer van het vuur de boter steeds per paar blokjes erdoor heen. Vul de bodem met de passievruchtenvulling laat deze minimaal 3 uur in de koeling opstijven. Voor het opdienen, snij mooie vormen uit het taartje en garneer deze met wat frambozensaus en verse frambozen. Tip: Besmeer de frambozen met de frambozensaus zodat ze mooi gaan glimmen!

Chocoladespiralen
Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water. Laat het geheel wederom niet heter worden dan 29 graden! Knip een strip plastic van ca 30 cm af en strijk met een paletmes een dun gelijkmatig laagje gesmolten chocolade over het plastic. Strijk vervolgens met een getande deegschraper over de chocolade zodat er lijnen ontstaan. Schraap de chocolade wat naast het plastic is gekomen weg. Draai de plastic strip in een spiraalvorm en blijf vasthouden tot de chocolade hard genoeg is geworden en de spiraal zo blijft staan. Herhaal dit tot je genoeg spiralen hebt. Laat de spiralen uitharden, dit kan eventueel ook in de koeling. Haal na het uitharden met een mesje het plastic los.

Bron

Wie is de chef!

Serveertip

Bord opmaken
Spuit een laagje passievruchtensaus op de chocolademousse en zet het glaasje vervolgens op het bord. Plaats een stukje taart naast het glaasje en maak twee grote druppels van frambozensaus en passievruchtensaus. Decoreer tot slot het bord met chocoladespiralen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten