Eendenborst met een balsamicostroopje

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tamme eendenborsten à 200gr per stuk
500 ml balsamico
400 gr snijbonen
rood pepertje
3 tenen knoflook
3 laurier blaadjes
2 sjalotjes
200 gr suiker
1 kg aardappelen (kruimig)
truffel olie
50 gr verse truffel
50 gr parmezaanse kaas
room
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de eendenborstjes uit de koeling zodat het op kamer temperatuur kan komen. Snijd het rode pepertje grof, net als de sjalotjes en de knoflook. Mix dit met de balsamico en de laurierblaadjes. Voeg als laatste wat suiker toe en zet het op laag vuur. Laat het geheel voor ongeveer 2 uur inkoken totdat er een soort stroop ontstaat. Na 2 uur haal je het van het vuur en zeef je de grote stukken eruit.

Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar met een beetje zout. Wanneer ze gaar zijn giet je het af en laat je het drogen zodat er een zetmeel laagje te zien is. Stamp vervolgens de aardappelen fijn en breng het op smaak met wat room, de verse truffel, wat truffelolie en een beetje peper. Voeg als laatste wat Parmezaanse kaas toe.

Verwarm de oven op 90 graden. Haal de puntjes van de snijboontjes en maak met een kaasmes slierten. Leg ze daarna in koud water. Snij de tamme eendenborst op het vel kruislinks in en zet een droge koekenpan op hoog vuur, als de koekenpan goed heet is leg je de eendenborsten met de vel kant in de pan. Bak ze ongeveer 3 minuten per kant en haal ze uit de pan. Laat ze nu nog even garen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 8 minuten. Blancheer de snijboon slierten heel kort in wat kokend water en voeg wat zeezout toe. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Doe de snijboon slierten in een ronde ring van ongeveer 10 cm doorsnee en schep hier de truffel puree bovenop en verwijder de ring. Daar bovenop komt de getrancheerde eendenborst en maak het geheel af met 2 of drie mooie strakke strepen eerder gemaakte balsamicostroop.

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten