Snelle tomatentaartjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2009

Supersimpel om te maken en heerlijk zijn taartjes. De kaas in dit recept is facultatief. De hoeveelheid tomaatjes is een beetje afhankelijk van de grootte van de tomaatjes en varieert tussen de vier en vijf stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes (roomboter) diepvriesbladerdeeg, 2 volle eetlepels groene pesto, 4 dessertlepels geraspte Goudse kaas, 16-20 kerstomaten, 1 eidooier, ers gemalen peper, extra: bakpapier.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeel volgens aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier. Leg de plakjes deeg neer met het plastic velletje naar beneden. Snijd met een deeguitsteker of met een mes een zo groot mogelijke cirkel uit het deeg. Druk nu met een groot glas of een kommetje met sterke rand of een iets kleinere deeguitsteker een iets kleinere cirkel in het deeg. Druk of snijd het deeg niet door. Het moet slechts een licht ingesneden cirkel zijn. Verwijder het plastic en leg de deegcirkel op de met bakpapier bedekte bakplaat. Strijk de pesto binnen de kleine cirkel en bestrooi met de kaas. Halveer de kerstomaten en schik ze op de pesto en kaas. Bestrijk de deegranden met losgekopte eidooier. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes ca. 15 min. totdat de randen mooi gerezen en goudkleurig zijn.

Bron

Gooi en Eemlander

Serveertip

Laat kort uitdampen en serveer direct, bestrooi met vers gemalen peper.

Laatste reacties

heeryn avatar
heeryn 24-04-2009

Dit ga ik vanavond gelijk maken. Leuk recept. Groetjes Tania

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten