Totellini met asperges en citroenbotersaus
- Lunch/Brunch
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-04-2009
onweerstaanbare botersaus met citroen
Mini of puntasperges zijn te koop bij goedgesorteerde supermarkten of de groenteman.
Ingrediënten 6 personen
geraspte schil en sap van 1 grote citroen1 eetl. olijfolie
2 fijngehakte sjalotjes
250 ml witte wijn
250 ml kippenbouillon
1 laurierblaadje
750 gr. koelverse tortellini naar keuze
2 bosjes mini aspergs, alleen de punten worden gebruikt
200 gr. gekoelde ongezouten roomboter in blokjes
Voorbereiding
Breng de citroenrasp op hoog uur aan de kook in een pan met 250 ml water en laat op een laag vuurtje 5 min. koken tot de schil zacht is.
Giet af en bewaar de citroenrasp.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalot toe en roerbak tot deze zacht is.
Voeg de citroensap, de wijn, de bouillon en de laurier toe en kook in 5-6 min. dit in tot de helft.
Schenk door een fijne zeef,druk de vaste bestanddelen aan en doe het vocht weer in de pan.
Kook de tortelline volgens de verpakking beetgaar en voeg hierbij de laatste 2 min. de aspergepunten, giet af.
Verwarm de saus weer op een heel laag vuurtje en voeg stukje voor stukje de boter toe tot je een gebonden gladde saus hebt. Breng op smaal met zout en peper.
Verdeel de tortellini en de aspergepunten over 6borden,
besprenkel met de saus en bestrooi met de citroenrasp
Bron
Delicious
Serveertip
serveer met gemengde sla
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties