Gebakken schol met pesto

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-04-2009

De smaak van schol kan varieren, afhankelijk van de plek waar ze gevist worden. Dat heeft niet zozeer te maken met de zee als wel met de bodem waarop ze leven. Die kan de smaak van het visvlees beinvloeden. In plaats van schol kan ook tongschar of schar genomen worden. Zijn de schollen erg groot dan kan ook met een vis per persoon worden volstaan. Overigens zijn de meest vissen die aangeboden worden zo tussen de 2,5 en 4 jaar oud. In Belgie heet schol `Pladijs". Olijfolie kan eventueel vervangen worden door zonnebloemolie.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 panklare schollen, zout en peper, bloem, olijfolie om te bakken, 1 volle eetlepel groene pesto, 2 theelepels citroensap, 3-4 eetlepels olijfolie, partjes citroen om te garneren.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de schollen onder stromend water af en dep ze droog. Bestrooi de vis met zout en peper. Strooi een laagje bloem op een groot bord en druk hierin de vissen aan beide zijden. Schud het teveel aan bloem van de vis af. Roer voor de pestodressing de pesto glad met het citroensap en roer hier druppelsgewijs de olie door.

Bereidingswijze

Verhit olie in een ruime koekenpan en bak hierin achter elkaar de schol aan beide zijden bruin en gaar in ongeveer 2-3 minuten per kant. Keer de vis slechts een keer.

Serveertip

Serveer de gebakken schol met de pestodressing. Lekker met kleine krielaarappeltjes en sugarsnaps of broccolie met wat geraspte citroenschil en knoflook

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten