Asperge-Kippensoep

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-04-2009

Aan deze lichte, aromatische soep wordt kip toegevoegd, die wordt gehakt en gemengd met eiwit. Het resultaat is een lichte soep met verfijnde smaken en contrasterende kleuren, perfect als begin van de maaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/4 liter kippenboillon (liefst zelf gemaakt)
225 g verse groene asperges
225 g kipfilet
1 eiwit
1 thl sesamolie
1/2 thl zout
2 thl rijstwijn of droge sherry
2 thl lichte sojasaus ,
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1thl zout/ of naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
snijplank
keukenmachine of blender
huishoudfolie

Voorbereiding

Breng de kippenboillon in een middelgrote pan tegen de kook aan. Snij de asperges in stukken van 2 1/2 cm

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Doe deze met de eiwit de sesamolie en de 1/2 thl zout in een keukenmachine of blender en meng het tot een gladde massa. Doe het mengsel in een kommetje en dek dit af met huishoudfolie. Zet het 5 min in de koelkast.

Bereidingswijze

Voeg de asperges, rijstwijn of sherry, sojasaus, het zout naar keuze en de peper toe aan de hete bouillon. Laat hem circa 3 min koken tot de asperges gaar zijn. Neem de pan van het vuur. Voeg het kippenmengsel toe en roer krachtig, zodat eventuele brokken uiteenvallen. Zet de pan weer op het vuur en laat de soep nog 1 min sudderen. Garneer met de bosuien en seveer meteen.

Bron

Ken Hom

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten