Oostenrijkse kalfsrolletjes
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 21-04-2009
Een geweldig lekker recept !
Zeker als je ook nog aspergepunten aan de saus toevoegt.
Ingrediënten 4 personen
4 dunne kalfsschnitzelszout
versgemalen peper
1 klein blikje tomatenpuree
250 gr. kalfsgehakt
1 tl. paprikapoeder
(broodkruim of paneermeel)
3 sjalotjes
100 gr. boter
30 gr. bloem
1 dl. witte wijn
1 dl. bouillon
1 dl. room
1 el. versgehakte peterselie
1 kleine rode paprika
Bereidingswijze
Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en zout en bestrijk ze met tomatenpuree.
Meng het kalfsgehakt met peper, zout, ½ tl. paprikapoeder en
eventueel iets broodkruim of paneermeel. Verdeel het gehakt in 4 rolletjes en leg deze op de schnitzels. Rol ze op en bind de rolletjes dicht met een draadje. Pel de sjalotjes en snipper deze. Smelt de boter en fruit daarin de sjalotjes. Neem deze uit de pan en zet ze even terzijde. Leg de kalfsrolletjes in de braadboter. Braad ze snel aan alle kanten bruin en neem ze uit de pan. Strooi de bloem en de rest van de paprikapoeder in de boter en fruit dit goudgeel. Voeg de wijn, bouillon en de room toe en blijf goed roeren totdat
de saus gebonden is. Voeg de sjalotjes en de kalfsrolletjes eraan toe. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in mini-dobbelsteentjes. Roer de helft ervan door de saus.
Serveer het gerecht bestrooid met peterselie en de rest van de paprika.
Bron
Peters Farm
Serveertip
Presenteer er gekookte krieltjes en komkommersla bij.
Tips:
* Leg tussen de kalfsschnitzel en het kalfsgehaktrolletje een plakje rauwe ham.
* Voeg aspergepunten of champignons bij de saus
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties