ITALIAANSE PREISTAMPPOT MET GEGRILDE ZALM

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2009

Italiaanse smaak zonder pasta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=1 kg.aardappelen = zout, =400 gr.prei = 200 ml creme fraiche
of kookroom = 3 teentjes knoflook = 3 eetl. olijfolie, versgemalen
peper = 2 eetl. pesto = 400 gr.zalmfilet = 100 gr. geraspte
Parmezaanse kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
GRILL OF KOEKENPAN
KOOKPAN

Bereidingswijze

1.Schil de aardappelen en kook ze met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de prei in ragfijne reepjes. Pel en pers de knoflook in
een pan.
2.Verwarm de creme fraiche of kookroom met knoflook, 2 eetl.
olijfolie,peper en pesto.
3.Snijd de zalmfilet in brede repen, bestrihjk ze met de rest van
de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
Rooster ze 2 min. per kant in een hete grillpan of koekenpan
en houd ze warm.
4.Giet de gare aardappelen af en voeg het roommengsel toe.
Maak er puree van. Voeg de preiringetjes en kaas toe en warm
goed door. Serveer de stamppot met de zalmrepen erop.
TIP: om tijd te besparen kan er ook worden uitgegaan van
diepvriespuree of instant aardappelpuree. Het gerecht kan
worden bestrooid met kappertjes of gehakte basilicum.
(vers of diepvries)

Bron

©

Serveertip

WIJNTIP: Beaujolais van Cave de Bully

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten