Deense aardappeltaart

  • Internationaal,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gr ontbijtspek in reepjes
60 gr boter
400 gr diepvries aardappelrösti
zout, versgemalen peper, versgeraspte nootmuskaat
120 gr geraspte oude kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verhit 40 gr boter, bak het spek zachtjes uit, voeg de rösti toe en laat die al roerend ontdooien.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Bereidingswijze

Druk de rösti goed aan en bak hem ± 2 minuten tot de onderkant goudbruin is.
Keer de koek op een bord om.
Verhit de rest van de boter en laat de rösti op de andere kant in de pan glijden.
Strooi de kaas erover, dek af met aluminiumfolie en bak de koek op laag vuur in ± 15 minuten gaar.
Snijd hem voor het serveren in punten.

Serveertip

Lekker met ijsbergsla of groene salade met een pikante dressing.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten