ASPERGES OP GROOTMOEDERS WIJZE

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=28 BEETGAAR GEKOOKTE ASPERGES = 500 GRAM KRIELAARD-
APPELTJES = 4 HARDGEKOOKTE EIEREN = 200 GR.GESMOLTEN
ROOMBOTER = 12 IETS DIKKER GESNEDEN PLAKKEN BEENHAM,
=1 SOEPLEPEL BOUILLON = VERSGEHAKTE PETERSELIE.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
SCHAAL
KOOKPAN

Bereidingswijze

1. Verwarm de asperges met klontje roomboter in eigen vocht.
Kook de aardappeltjes gaar en schud ze op met een klontje
roomboter.
2. Hak de eieren fijn of wrijf ze door een grove zeef.Leg de
beenham dakpansgewijs in een ondiepe schaal,bedekt met
bouillon en verwarm het kort in de oven of magnetron.
Laat de asperges uitlekken en leg ze op voorverwarmde
borden.
3. Leg ham en fijngemaakte ei erbij. Bestrooi het geheel met
versgehakte peterselie. Serveer de gesmolten roomboter
en de krielaardappeltjes apart en serveer er voor de lief-
hebber nog wat nootmuskaat bij.

Bron

©

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten