Oriëntaals varkensvlees (voor slowcooker of oven)
- Engels,
- > 120 min.
Originele naam "Oriental Honeyed Pork"
Voor slowcooker met inhoud 3,5 liter (een grotere is geen probleem).
Dit is werkelijk een heerlijk recept.
Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braadpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden voor ongeveer 3-4 uur (hangt van je oven af) dus kijk/proef tussendoor.
OF je kunt het ook in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker).
Ik heb de 1e keer het originele recept gevolgd (wat varkenshaas betreft) maar tegenwoordig maak ik het met varkenslappen, ik vind het eigenlijk zonde om de dure varkenshaas te stoven. De rest van het recept heb totaal veranderd naar mijn eigen smaak, er stonden ingrediënten in die in Nederland niet of nauwelijks te koop zijn dus alleen de naam is overgebleven dus is het mijn eigen recept geworden.
Ingrediënten 4 recipe.people
550 gr varkenshaas of varkenslappen3 el maïzena.
4 el zonnebloemolie
1 grote ui
2 tenen knoflook.
1 groene paprika.
1 groot blik ananas (± 400 gram).
1 bakje champignons.
4 rijpe tomaten.
Voor de saus
± 400 ml kippenbouillon
4 flinke el honing
2 el Ketjap Manis (zoete sojasaus)
4 el maïzena
Ananassap (uit het blik)
Benodigdheden
Slowcooker of Oven. Braadpan. Zeef.Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat van de gekruide maïzena zodat het licht bedekt is.
Verhit de olie in de pan.
braadt het vlees tot het lichtgekleurd is.
Voeg de ui en de knoflook toe.
Zet het vuur lager en voeg toe;.
Paprika, Ananas, Champignons en Tomaten.
Laat dit op een zacht vuurtje staan terwijl je de saus maakt.
De saus
Voeg de honing en de sojasaus aan de (warme) kippenbouillon toe.
Maak de maïzena aan met wat ananassap en voeg dat toe aan de bouillon.
Giet deze saus beetje voor beetje in de pan met de groenten, goed roeren en aan de kook brengen.
Kijk zelf hoeveel saus je nodig hebt, het kan minder zijn.
Proef even of het voldoende gekruid is.
Doe nu alles over in de crockpot.
Laat dit ongeveer 5-8 uren staan (hangt van je slowcooker af)
Serveertip
Het originele recept gaf 600 ml bouillon aan en al het sap van de ananas. Ik vond dat veel te veel 400 ml is ruim voldoende. Ik heb ook niet al het ananassap gebruikt. Ik heb nog wat Chilipoeder toegevoegd, je kan natuurlijk ook andere kruiden naar je eigen smaak toevoegen.
Ik heb er rijst bij geserveerd met lekkere verse snijbonen in ruitjes gesneden waar ik wat pittige kruiden overheen heb gestrooid. Ook lekker is het met naanbrood. Of serveer het bij pasta en met een frisse salade.