Oriëntaals varkensvlees (voor slowcooker of oven)

  • Engels,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-04-2009

Originele naam "Oriental Honeyed Pork"
Voor slowcooker met inhoud 3,5 liter (een grotere is geen probleem).
Dit is werkelijk een heerlijk recept.
Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braadpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden voor ongeveer 3-4 uur (hangt van je oven af) dus kijk/proef tussendoor.
OF je kunt het ook in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker).
Ik heb de 1e keer het originele recept gevolgd (wat varkenshaas betreft) maar tegenwoordig maak ik het met varkenslappen, ik vind het eigenlijk zonde om de dure varkenshaas te stoven. De rest van het recept heb totaal veranderd naar mijn eigen smaak, er stonden ingrediënten in die in Nederland niet of nauwelijks te koop zijn dus alleen de naam is overgebleven dus is het mijn eigen recept geworden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
550 gr varkenshaas of varkenslappen
3 el maïzena.
4 el zonnebloemolie
1 grote ui
2 tenen knoflook.
1 groene paprika.
1 groot blik ananas (± 400 gram).
1 bakje champignons.
4 rijpe tomaten.

Voor de saus
± 400 ml kippenbouillon
4 flinke el honing
2 el Ketjap Manis (zoete sojasaus)
4 el maïzena
Ananassap (uit het blik)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker of Oven. Braadpan. Zeef.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat van de gekruide maïzena zodat het licht bedekt is.
Verhit de olie in de pan.
braadt het vlees tot het lichtgekleurd is.
Voeg de ui en de knoflook toe.
Zet het vuur lager en voeg toe;.
Paprika, Ananas, Champignons en Tomaten.
Laat dit op een zacht vuurtje staan terwijl je de saus maakt.

De saus
Voeg de honing en de sojasaus aan de (warme) kippenbouillon toe.
Maak de maïzena aan met wat ananassap en voeg dat toe aan de bouillon.
Giet deze saus beetje voor beetje in de pan met de groenten, goed roeren en aan de kook brengen.
Kijk zelf hoeveel saus je nodig hebt, het kan minder zijn.
Proef even of het voldoende gekruid is.
Doe nu alles over in de crockpot.
Laat dit ongeveer 5-8 uren staan (hangt van je slowcooker af)

Serveertip

Het originele recept gaf 600 ml bouillon aan en al het sap van de ananas. Ik vond dat veel te veel 400 ml is ruim voldoende. Ik heb ook niet al het ananassap gebruikt. Ik heb nog wat Chilipoeder toegevoegd, je kan natuurlijk ook andere kruiden naar je eigen smaak toevoegen.
Ik heb er rijst bij geserveerd met lekkere verse snijbonen in ruitjes gesneden waar ik wat pittige kruiden overheen heb gestrooid. Ook lekker is het met naanbrood. Of serveer het bij pasta en met een frisse salade.

Laatste reacties

ggiea avatar
ggiea 27-09-2019

Ik heb mijn pagina ververst en ineens staat het er wel, sorry.

ggiea avatar
ggiea 27-09-2019

Loes er staan geen hoeveelheden en ingrediënten bij

alidada avatar
alidada 07-11-2014

Dank je wel voor je tip Maryh, ik heb rijstmeel in huis maar ik heb er nooit aangedacht om het zo te gebruiken, echt super! Ik ga jouw tip beslist niet vergeten. ;)

maryh avatar
maryh 07-11-2014

Als ik vlees of kip ga bakken dan gebruik ik rijstmeel. Het vlees of kip blijf dan heerlijk sappig en de overgebleven rijstmeel kan gebruikt worden voor het dikke van de saus.

Capellenaartje avatar
Capellenaartje 25-01-2012

Neem hem van je mee. Lijkt me super lekker! Groet, Nettie.

tineke278 avatar
tineke278 21-06-2010

Gisteren heb ik dit recept gemaakt, ik ben niet in het bezit van een slowcooker, dus heb ik het in de oven gezet. Maar dat kan ook heel goed, het was in elk geval erg lekker.

adeline43 avatar
adeline43 10-12-2009

vandaag gemaakt en het was héérlijk.Ik had 1kg hamlappen,dus alles bijna verdubbeld.Iedereen heeft gesmuld en ga ik het vaker op tafel zetten.Ik heb het bijna 4uur laten pruttelen op high en extra met cajunkruiden en chilipoeder gekruid.Bedankt,groetjes

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 10-07-2009

Je foto voor dit gerecht zit er heel smakelijk uit. Ik ga dit in mijn kookboek zetten voor zeer toekomstig gebruik. Moet de slowcooker eerst een tijdje op hoog en dan naar laag of maakt dat niet uit? Bedankt, Margrit

canadutch avatar
canadutch 09-06-2009

In plaats van honing en K.manis isThai "sweet red chili sauce" ook erg lekker. Ik neem je recept toch even mee, alhoewel ik zelf een recept hebt die bijna gelijk is. Inderdaad is het niet waard om "dure" vlees te gebruiken in een slowcooker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten