Pastataart
- Italiaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 20-04-2009
Ingrediënten 4 personen
6 plakjes Bladerdeeg150 g schelpmacaroni
1 el paneermeel
1 vleestomaat
1 ui
125 g salami in ½ cm dikke plakken gesneden
100 g courgette
100 g aubergine
125 g champignons
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
150 ml slagroom
50 g geraspte Parmezaanse kaas
peper, zout
1 tl basilicum
1 eidooier
Benodigdheden
Springvorm Ø 22 cmElektrische oven: 210°C
Heteluchtoven: 190°C
Voorbereiding
Haal 6 bevroren deegplakjes met een mes van elkaar.
Laat de deegplakjes 5-10 minuten ontdooien en verwijder de folie.
Kook de macaronischelpjes beetgaar in ruim water met zout en 1 el olijfolie.
Giet de macaroni daarna af.
Vorm van de lapjes op een met bloem bestoven werkvlak een vierkante lap van 40 cm.
Bekleed de ingevette springvorm met de deeglap en laat de deeglap over de rand van de springvorm hangen.
Prik de bodem hier en daar met een vork in en bestrooi deze met paneermeel.
Verwarm de oven voor.
Bereidingswijze
Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de ui.
Snijd de salami, courgette en aubergine in blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
Fruit de ui in 1 el olijfolie. Voeg de geperste knoflook, salami en groenten toe.
Roer de room en de kaas door de groenten. Voeg peper, zout, basilicum en de macaronischelpjes toe.
Schep de pastavulling op de deegbodem. Leg het overhangende deeg er losjes overheen en vouw de bovenzijde zo ver mogelijk dicht.
Zorg ervoor dat hier en daar een kleine opening blijft of prik het deeg op enkele plaatsen in.
Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
Bak de taart in het midden van de oven.in 35 a 40 min gaar
Bron
koopmans
Laatste reacties
leuk, neem het mee en ga dit zeker maken, laat je weten wat de reacties zijn