CHOCOLADE CAKEJES MET MERINGUE

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • CHOCOLADE CAKEJES MET MERINGUE

    CHOCOLADE CAKEJES MET MERINGUE

    CHOCOLADE CAKEJES MET MERINGUE

Het water moet je toch in de mond lopen bij zo`n lekkernij. en het is ook nog erg snel gemaakt, je hebt er echt niet veel tijd voor nodig!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

    200 gr. boter, in blokjes
    200 gr. extra pure chocolade
    4 eieren
    100 gr. witte basterdsuiker
    100 gr. bloem
    50 gr. walnoten, fijngehakt

    VOOR DE MERINGUE:
    1 eiwit
    50 gr. poedersuiker
    extra bloem om te bestuiven


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ingevet Muffinblik voor tenminste 8 cakejes; Kom; Mixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Bereidingswijze



    Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie (of in de magnetron).
    Haal van het vuur en laat even rusten
    Klop de eieren met suiker dik en bleekgeel.
    Schep de bloem en walnoten erdoor.
    Schenk de gesmolten chocolade erbij en roer alles goed.
    Bestuif de openingen van het muffinblik met bloem en schenk het chocolade beslag erin.

    Klop voor de meringue in een schone kom het eiwit stijf.
    Voeg geleidelijk en al kloppend de poedersuiker toe.
    Verdeel het eiwitschuim over het chocoladebeslag.
    Bak de cakejes 20-25 min. in de oven.
    Haal ze uit de oven, laat afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.

Bron

elle.nl

Serveertip

Heerlijk met een bol vanille ijs!!!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten