1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise rijst

Thaise rijst

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-04-2009

Ingrediënten 4 personen


* kipfilet
* potje rode currypasta
* blikje kokosmelk
* Thaise roerbakgroenten
* Rijst (ik gebruik het liefst basmati)
* olijfolie


Verder heb je nodig


Wok, spatel


Simpel, snel en heel erg lekker. Ik werk nooit met gewichten e.d. Die staan er dus ook niet bij. Gewoon naar smaak toevoegen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in reepjes en vermeng het met een paar lepels currypasta. Laat dit een half uurtje intrekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bereidingswijze

Verhit wat olijfolie in de wok en roerbak hierin de kipfilet. Voeg hierbij de groente en nog wat currypasta naar smaak bij. Ik gebruik een heel potje maar wij houden dan ook van pittig. Roerbak dit nog even en voeg daarna het blikje kokosmelk bij. Laat het geheel sudderen totdat de kipfilet gaar is.

Serveertip

Schep de rijst in een bord, maak er een kuiltje in en vul dit met het kipfilet/groente mengsel.

Maak er nog een frisse salade van tomaat en komkommer bij.

Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jettyjh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jettyjh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top