witlof met honig en tijm

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-04-2009
  • witlof met honig en tijm

    Witlof met honig en tijm

    Witlof met honig en tijm

door blaadjes witlof te karamelliseren krijg je een mooi smaakcontrast met het lichte bittere van de witlof

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stronkjes witlof
paar takjes tijm
klontje boter
25 gr pijnboompitten
4 etl vloeibare honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Bereidingswijze

snij het kontje van de witlof en haal de blaadjes los.ris de tijmblaadjes van de takjes.verhit de boter in een wok .doe de pijnboompitten erin en bak ze zachtjes lichtbruin.doe de witlof, tijm en wat zout en zet het vuur hoger.bak al omscheppend in 4 a 5 minuten beetgaar voeg op het laatst de honing toe

Bron

kookboek alles uit de kast

Serveertip

pijnboompitten kun je ook vervangen door walnoten ook erg lekker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 23-11-2013

Heb je recept meegenomen ga er denk gebakken aardappels bij eten en de gekaramilliseerde kip

professoroud avatar
professoroud 19-03-2012

Hallo Ria, Heel simpel en heel lekker. Dank je wel. Groetjes, Jos

christine5 avatar
christine5 19-04-2009

Vandaag geprobeerd, erg lekker. Bij gebrek aan verse tijm heb ik gedroogde tijm gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten