Gehakt met aubergine en couscous

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 aubergines in plakken van 1 cm
4 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
2 eetl. pijnboompitten
250 ml zure room
2 teentjes knoflook (geperst)
6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
500 g rundergehakt of half-om-half gehakt
1/2 eetl. paprikapoeder
400 g couscous
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of
koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op
keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking). Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten erdoor. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. .

Serveertip

Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

finegourmet avatar
finegourmet 26-07-2017

Lekker recept.

rogerderooij avatar
rogerderooij 23-05-2015

Dit gerecht al zo'n 10 keer gemaakt, heer-lijk! ras-el-nahout erbij is idd erg lekker.

rosaliethmssn avatar
rosaliethmssn 19-05-2015

Met ras-el-hanout kruiden weer net iets lekkerder. In plaats van gedroogde abrikozen gebruikte ik mango en rozijnen. Errug lekker.

evdk avatar
evdk 04-10-2009

ja, super lekker gerecht! Ik heb wel wat extra knoflook bij het gehakt gedaan....

vonn61 avatar
vonn61 22-07-2009

Hallo, Recept vandaag uitgeprobeerd, ik vond het erg lekker, mijn wederhelft houdt van iets pittiger. Maar het is wel een blijvertje. Groetjes Von

jannekebrouwer avatar
jannekebrouwer 29-04-2009

Ow, dit was heeeel erg lekker! vond het wel best veel werk, alles snijden enzo. normaal kook ik liefst in 20 minuten, maar hier was ik wel langer mee bezig. Toch zeker een aanrader!

docmiles avatar
docmiles 22-04-2009

alles door elkaar gegooid en nog steeds superlekker!! goeie combi!

ria633 avatar
ria633 17-04-2009

lijkt me heel lekker zelf besprenkel ik gegride of gebakken aubergines met een klein beetje balsamico azijn gr ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten