
2 aubergines in plakken van 1 cm
4 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
2 eetl. pijnboompitten
250 ml zure room
2 teentjes knoflook (geperst)
6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
500 g rundergehakt of half-om-half gehakt
1/2 eetl. paprikapoeder
400 g couscous
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij
Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of
koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op
keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking). Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten erdoor. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. .
Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.
finegourmet 26-07-2017
Lekker recept.
rogerderooij 23-05-2015
Dit gerecht al zo'n 10 keer gemaakt, heer-lijk! ras-el-nahout erbij is idd erg lekker.
rosaliethmssn 19-05-2015
Met ras-el-hanout kruiden weer net iets lekkerder. In plaats van gedroogde abrikozen gebruikte ik mango en rozijnen. Errug lekker.
evdk 04-10-2009
ja, super lekker gerecht! Ik heb wel wat extra knoflook bij het gehakt gedaan....
vonn61 22-07-2009
Hallo, Recept vandaag uitgeprobeerd, ik vond het erg lekker, mijn wederhelft houdt van iets pittiger.
Maar het is wel een blijvertje.
Groetjes Von