1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pastinaak met zeezout en olijfolie

Pastinaak met zeezout en olijfolie

Door: planco

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2009

Ingrediënten 4 personen


Circa 300 gram pastinaak
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels zeezout
1/2 eetlepel citroensap
Eventueel 1 eetlepel verse kerve


Verder heb je nodig


Dunschiller

Pastinaak met zeezout en olijfolie
Pastinaak met zeezout en olijfolie

Lekker ouderwetse groente

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de pastinaak dun met een dunschiller en snij ze in reepjes.
Schep ze om met de olie en het zout.
Doe ze in een ruime schaal en sprenkel er 1 à 2 eetlepels water over.

Bereidingswijze

Laat de pastinaak afgedekt gaar worden in 3 à 4 minuten op 750 Watt.
Laat de groente afgedekt uit de magnetron enkele minuten nagaren.
Bedruppel de pastinaak met wat citroensap en bestrooi eventueel met verse fijngeknipte kervel.

Serveertip

Lekker met aardappel-kaasgratin en een groene salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top