GEGRILDE TONIJN MET TOMATENBOTER

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=4 TONIJNMOTEN(175 GR.ELK) = 1 UITJE = 1 TEENTJE KNOFLOOK
=2 RRTL.OLIJFOLIE = 2 THEEL. TOMATENKETCHUP= 2 EETL.
FIJNGEKNIPTE BIESLOOK = 75 GR.ZACHTE BOTER =
ZOUT EN PEPER.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
KOEKENPAN
GRILL OF BARBECUE

Voorbereiding

1.Hak het uitje en de knoflook fijn. Bak het uitje in 1 eetlepel
olie op een laag vuur goudbruin(3-4 min.) Voeg na 2 min.
de knoflook toe. Voeg de tomatenketchup tpe en bak het
geheel al roerend 2 min. Laten afkoelen.
2.Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte
boter, en snufje zout,een snufje peper en een snufje
cayennepeper. Verwarm de grill op de hoogste stand,
(Of steek de de barbecue aan en laat deze goed heet worden.
3.Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog..
Bestrijk de tonijn met een beetje olie en laat de moten op of
onder de grill aan beide kanten bruin en rose van binnen
worden(2-3 min.aan elke kant.) Bestrooi de vis met een beetje zout
Leg de moten op 4 borden en schap de tomatenboter erop.
Serveer met een gemengde salade en gekookte tagliatelle.

Bron

©

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten