1 grote rijpe mango of 2 kleine mango`s
2 eetlepels sinaasappelsap
150 gram mascarpone of 1 bekertje crème fraîche
2 eetlepels amandelschaafsel
Staafmixer
Heel gemakkelijk en erg lekker. Goed voor te bereiden.Wil je zoals Maaikeb92 de mangopuree wat steviger hebben, gebruik dan 1 blaadje witte gelatine geweekt in koud water, goed uitknijpen en oplossen in de verwarmde sinaasappelsap (niet koken en van het vuur af oplossen!). Roer dit door de mangopuree en laat de mangopuree dan minimaal 1 - 2 uur opstijven voordat je de mascarpone of crème fraîche er op doet).
Rooster wat amandelschaafsel in een droge koekenpan onder voortdurend schudden. Laat afkoelen.
Schil de mango en snij deze in grove stukken.
Pureer de mango met de sinaasappelsap met de staafmixer.
Verdeel de mango-puree over 4 kleine wijnglazen. Klop de mascarpone of de crème fraîche iets op en verdeel dit over de mangopuree.
Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.
Mar06 04-05-2014
Vandaag heb ik dit recept geprobeerd. Het ziet er heerlijk uit. Ik heb mascarpone gebruikt, deze opgeklopt, maar kreeg hem niet voldoende vloeibaar om netjes over de mangomousse te schenken. Volgens mij is deze vraag al eerder gesteld, maar ik kan niet alle eerdere reacties lezen omdat er allemaal reclames over de tekst staan. Groetjes Marion
adeline43 04-04-2014
Petra, afgelopen zondag voor mijn eetclubje gemaakt en wij vonden het heerlijk.Ik heb ook gelatine,scheutje sinaasappellikeur gebruikt en een zakje vanillesuiker door de mascarpone gedaan.Ga ik deze week weer maken zo lekker was het.Groetjes, Adeline
adeline43 23-03-2014
Dit lijkt mij een heerlijk nagerecht, die ik zeker binnenkort ga maken, bedankt. Groetjes, Adeline
desiree2010 26-02-2014
Ik heb jouw toetje gemaakt en het was heerlijk. Ik maakte het voor 4 i.p.v. 2 personen, dus aten we de volgende dag de rest (geen straf!). Echt, zo koud en opgestijfd? Nog veel lekkerder!!!!!!!!!!!!!
desiree2010 22-02-2014
Een mango op de schaal en nog mascarpone in de koelkast, dus mijn toetje voor morgen staat gepland!!! De tip van Cluster100 is ook niet gek. Er staat nog wel een scheutje in de kast. Lekker!!!!!!!!!!!!!!!