1. Home
  2. Recepten
  3. Mascarpone
  4. Mangomousse met mascarpone

Mangomousse met mascarpone

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-04-2009

Ingrediënten 4 personen


1 grote rijpe mango of 2 kleine mango`s
2 eetlepels sinaasappelsap
150 gram mascarpone of 1 bekertje crème fraîche
2 eetlepels amandelschaafsel


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Staafmixer


Mangomousse met mascarpone
Mangomousse met mascarpone
Mangomousse met mascarpone
Mangomousse met mascarpone
Mangomousse met mascarpone
Mangomousse met mascarpone

Heel gemakkelijk en erg lekker. Goed voor te bereiden.Wil je zoals Maaikeb92 de mangopuree wat steviger hebben, gebruik dan 1 blaadje witte gelatine geweekt in koud water, goed uitknijpen en oplossen in de verwarmde sinaasappelsap (niet koken en van het vuur af oplossen!). Roer dit door de mangopuree en laat de mangopuree dan minimaal 1 - 2 uur opstijven voordat je de mascarpone of crème fraîche er op doet).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster wat amandelschaafsel in een droge koekenpan onder voortdurend schudden. Laat afkoelen.
Schil de mango en snij deze in grove stukken.
Pureer de mango met de sinaasappelsap met de staafmixer.

Bereidingswijze

Verdeel de mango-puree over 4 kleine wijnglazen. Klop de mascarpone of de crème fraîche iets op en verdeel dit over de mangopuree.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top