Caribische Kip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* Kipfilet (1 kilo)
* Paprika (rood, geel & groen)
* Ui (1 grote)
* Champignon (1 bakje)
* Tomatenpuree (1 blikje 140 gr.)
* Banaan (3 stuks)
* Ananas (1 blik)
* Kerriepoeder
* Paprikapoeder
* Rijst (3/4 mok p.p)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Allereerst begin je met het klein snijden van de paprika (in reepjes), ui en champignons. Daarna moet je de kipfilet lichtjes in olie bakken, zodat deze verkleurd en half gebakken is. Daar maak je dan ook kleine stukjes van.

Bereidingswijze

Zet eerst de rijst aan en laat deze koken. Dan ga je de groenten fruiten (champignons nog niet!), waarbij je begint met de uitjes. Als dat klaar is voeg je de kipstukjes met sap en al hier bij die je vervolgens wat onder elkaar mengt. Voeg nu naar smaak wat kerrie- en paprikapoeder toe. Dit laat je even intrekken. Nu kun je vast de sap van de ananas aan het mengsel toevoegen, laat ook dit even in het vlees trekken. Wanneer dat gedaan is voeg je de tomatenpuree toe en roert dit goed onder elkaar. Je kunt nu ondertussen de ringen ananas in kleine blokjes snijden, door deze in het blik te laten zitten en met het mes zo diep mogelijk in het blik de ananas te snijden. Nu mogen ook de champignons bij het mengsel. Ook de bananen kun je nu in dunne plakjes snijden en aan het mengsel toevoegen. Laat het een tijdje pruttellen zodat de banaan oplost. Dan kun je daarna de stukjes ananas erbij doen. Ook die moeten heet worden.

Mocht het qua sap niet voldoende zijn of ingedikt dan kun je het een beetje aanlengen met water en om het te binden een beetje champignon- cup- à- soep poeder erbij doen.

Dan is de rijst ook klaar en kan het eten beginnen!
Zie ook Pasta Pesto, Spaghetti Con Funghi etc......

Laatste reacties

lapaulina avatar
lapaulina 18-05-2009

Wauw,dit was erg lekker!We hebben het gisteravond gegeten.Alleen hadden wij hete wokolie gebruikt dus was het wel pittig.Maar in combinatie met het zoet was het een fantastisch gerecht!Deze komt in onze top te staan.Groetjes Pauline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten