1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische eendenborst met asperges en citroenrisotto

Aziatische eendenborst met asperges en citroenrisotto

Door: pwiggers

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2009

Ingrediënten 4 personen


3 grote of 4 kleine stukken eendenborst
4 eetlepels japanse sojasaus
3 eetlepels olie
plm. 3 cm. geraspte gemberwortel
2 teentjes geperste knoflook
gembersiroop
1 gedroogde chilipeper
versgemalen peper
zout
1 bosje groene asperges
150 gram peultjes
eventueel 1 eetlepel fijngehakte verse koriander of peterselie
citroenrisotto (zie recept ook op mijn site)


Aziatische eendenborst met asperges en citroenrisotto
Aziatische eendenborst met asperges en citroenrisotto

Eendenborst Aziatisch gemarineerd. Lekker pittig. We hebben er van genoten.
Denk aan een marinadetijd van minimaal 4 uur (liefst dag tevoren). Heerlijk met mijn Citroenrisotto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

 Dag tevoren:
Maak de marinade voor de eendenborst van gemberwortel, knoflook, 1/2 fijngewreven chilipeper, sojasaus, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel gembersiroop.
Snij de velkant van de eendenborst kruislings in. Leg de eendenborst in de marinade (af en toe keren)
Uur tevoren
Snij de onderkant van de asperges en snij deze in stukken van plm. 5 cm. Snij dikke stukken nog in de lengte door.
Maak de peultjes schoon.
Maak de citroenrisotto (zie link bij omschrijving)

Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Roerbak hierin de asperges plm. 5 minuten. Voeg dan de peultjes toe en roerbak alles nog plm. 5 minuten. De groenten moeten beetgaar blijven. Maak op smaak met peper, zout, de rest van de fijngewreven chilipeper en 1 eetlepel gembersiroop. Garneer met gehakte koriander of peterselie.
Laat de eendenborst goed uitlekken. Droog af met keukenpapier.
Bak de eendenborst in een droge koekenpan eerst aan de velzijde plm. 6 - 8 minuten en dan nog plm. 2 - 3 minuten aan de andere zijde (afhankelijk van de diikte). De eendenborst moet rosé blijven!!
Haal de eendenborst ui de pan en pak in aluminiumfolie. Giet de marinade in de pan en verwarm deze. Evt. binden met wat maizena of aardappelmeel.

Serveertip

Snij de eendenborst in plakken. Maak een bord op met de plakken eendenborst, citroenrisotto (ringvorm) en de groenten en eet smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top