Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

  • Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

  • Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

  • Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

  • Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

    Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella)
2 eetlepels witte balsamico-azijn
4 eetlepels olijfolie
versgemalen peper, zout
1 theelepel honing
wat tijmblaadjes
8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden)
gemengde sla (liefst met rucola)
plm. 20 walnoten
wat kerstomaatjes om te garneren
eventueel crema balsamico
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 717,17 kcal
Koolhydraten 12,56 g
Eiwitten 38,15 g
Vetten 56,07 g

Bereidingswijze

Snij de mozzarella in repen.
Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm. Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren.
Rooster de walnoten in een droge Koekenpan.
Snij de plakken ham in vieren.
Verdeel de sla over de borden.
Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes.
Rol de mozzarella in de parmaham.
Snij de overgebleven repen in kleine blokjes.
Leg de rolletjes op de sla op het bord.
Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.
Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.
Verdeel de overgebleven marinade over de salade.
Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.

Serveertip

Heerlijke voorgerecht of lunchgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten