muffins met blauwe bessen

  • Amerikaans, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-04-2009

Deze klassieke muffins zijn een heerlijk begin van de dag. Geef ze warm uit de oven met een kop hete koffie of thee. Kies diepvriesbessen als je geen verse kunt krijgen.

Deel dit recept

Ingrediënten
115 gr zeer fijne suiker
1 el geraspte citroenschil
300 gr bloem
1 tl bakpoeder
2 losgeklopte eieren
2,5 dl melk
115 gr boter, gesmolten
1 tl vanille-essence
350 gr verse blauwe bessen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 200°C. Zet 12 papieren vormpjes in een muffinbakplaat.

Bereidingswijze

Vermeng de suiker, citroenschil, bloem en bakpoeder met een lepel in een middelgrote kom. Klop in een grote kom de eieren, melk, boter en vanille-essence met een handmixer in 1 minuut glad. Voeg de droge ingrediënten en de blauwe bessen toe en schep alles door elkaar (het mag wat klonterig blijven). Schep het beslag in de vormpjes.

Bak de muffins 20 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Serveer de muffins direct.

Bron

500 Cakejes door Fergal Connolly

Serveertip

Bewaar de muffins maximaal 2 dagen in een goed gesloten trommel, of 3 maanden in de diepvriezer.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten