Wereldberoemde appeltaart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2009
  • Wereldberoemde   appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

  • Wereldberoemde   appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

  • Wereldberoemde   appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

  • Wereldberoemde   appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

  • Wereldberoemde   appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

  • Wereldberoemde   appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

  • Wereldberoemde   appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

    Wereldberoemde appeltaart

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn:

Bodem
300 gram bloem
250 gr boter
150 gram basterdsuiker
halve theelepel zout
Vulling
1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven
1 klein potje appelcompote
2 kopjes rozijnen/boerenjongens
flinke eetlepel kaneel
Eventueel een beetje suiker
Kruimeldeeg
90 gr bloem
40 gr bruine basterdsuiker
40 gr boter
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze

Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten.
Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken.
Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker.
Doe dit over in de vorm en druk het goed aan.

Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart.

Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.
Boodschappen bestellen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 22-06-2013

Bij het woord Dudok heb ik zo een ander beeld; architectuur, proporties, lijnen. En nu ineens appeltaart, dat is even wennen, groet Roger

ArualB avatar
ArualB 21-06-2013

@Engelinde, het staat er wel: verwarm de oven voor op 190 graden. Succes!

engelinde avatar
engelinde 21-06-2013

Bij deze appeltaart ,staat niet aangegeven,welke temperatuur de oven moet hebben...kan dat als nog erbij staan?

mobiel_1350558746 avatar
mobiel_1350558746 16-02-2013

het staat in de oven wel wachten geduldig af!Het ruikt al heerlijk!

Koopmans86 avatar
Koopmans86 07-02-2013

Laatst met m`n verjaardag gemaakt en ik vond het inderdaad een goede appeltaart. Heel erg bedankt voor het recept!

Mekge76 avatar
Mekge76 15-10-2012

Is inderdaad een van de lekkerste appeltaarten en niet eens zo veel werk

chimpie96 avatar
chimpie96 22-07-2012

hij heeft heerlijk gesmaakt groetjes paula

adeline43 avatar
adeline43 29-04-2012

Hoi, ik neem je recept mee en laat weten wat wij ervan vonden. Groetjes, Adeline

Dena01 avatar
Dena01 15-04-2012

Heerlijk!!! heb al veel geprobeerd maar dit is wel een topper zeg! Had appelcompote met mago en passie gebruikt. Smaakte echt heel goed. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

wennespriscilles avatar
wennespriscilles 05-02-2012

Hij staat nu alweer voor de 8e keer in de oven en hij is lekker..! Een echte aanrader, bedankt voor het recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten