Kabeljauw met Catalaanse saus

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-04-2009
  • Kabeljauw met Catalaanse saus

    Kabeljauw met Catalaanse saus

    Kabeljauw met Catalaanse saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels grote rozijnen

4 mootjes kabeljauwfilet van 150 gram (of een andere blanke vis)

1 uitje, gesnipperd

4 eetlepels olijfolie

5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood

1 dl witte wijn

1 eetlepel geroosterde hazelnoten

1/2 teen knoflook

1 dl slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de rozijnen 1 uur in koud en het eekhoorntjesbrood 10 minuten in 1,5 dl heet water. Zout de mootjes vis en laat ze buiten de koelkast staan tot het bakken. Fruit de ui in 2 eetlepels olie op laag vuur tot hij zacht is en ga dan door tot hij wat kleurt. Knijp de paddestoelen uit en bak ze 3 minuten mee. Voeg dan het weekvocht van de paddestoelen toe (zonder de droesem) en de witte wijn. Laat zachtjes 10 minuten koken. Doe alles met de hazelnoten en de knoflook in de beker van de staafmixer en pureer zo glad mogelijk. Doe door een zeef in een pannetje. Voeg de room en de uitgelekte rozijnen toe en verwarm.

Bak de vis zachtjes in de rest van de olie, onder een deksel. 5 minuten moet genoeg zijn. Breng de saus op smaak met zout en serveer met de vis.

Bron

Onno Kleyn

Serveertip

Lekker met puree en sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten