Aardbeienmousse

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2009

Weer eens ee ander nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien
2 eetlepels aardbeienlikeur
2 eetlepels citroensap
125 ml. slagroom
3 eetlepels suiker
150 gram umer (yoghurt)
4 takjes munt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
foodprossesor of staafmixer

Voorbereiding

Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Was de aardbeien en maak ze schoon. Pureer de helft van de aardbeien in de foodprocessor en roer de puree door een zeef om de pitjes achter te houden.

Bereidingswijze

Verhit het citroensap in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op. Het gelatinemengsel mag niet koken. Roer de opgeloste gelatine en de likeur door de aardbeienpuree en zet in de koelkast tot het mengsel begint op te stijven. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en klop er de umer door. Spatel de aardbeienpuree met de helft van de overgebleven aardbeien voorzichtig door het slagroommengsel zodat er een marmer-effect ontstaat

Bron

internet

Serveertip

Verdeel de mousse over 4 glazen coupes en zet deze tot het serveren in de koelkast. Garneer eventueel met de overgebleven aardbeien en een takje munt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten