kip met kruidenvulling
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 14-04-2009
verrukkelijke kip,lekker feestelijk!
Ingrediënten 4 personen
1 braadkip( ontdooid en zonder ingewanden)100 gram ham,plakjes
125 gram magere kwark
1 zakje slakkenkruiden( voor kruidenboter)
1 ei
zout en peper
2 el olie
1 tl mosterd
Benodigdheden
ovenschaal of romertopfaluminiumfolie
draad of prikker
Voorbereiding
was en droog de kip
snipper de ham en meng deze door de kwark,voeg de kruidenmix toe.Vermeng het ei met de kwark.
Wrijf de kip in met zout en peper.Meng de olie met de mosterd.
Bereidingswijze
Vul de kip met het kwarkmengsel,leg op de folie of gebruik de romertopf.
Bestrijk de kip met de olie/mosterd.
Maak de kip dicht met draad of gebruik sate-prikkers.Sluit het pakket of de romertopf.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 225 graden.Braad de kip minstens anderhalf uur en controleer goed of hij gaar is.
Serveertip
Heerlijk met sla en friet.Dan is het echt een feestmaaltijd.Van het braadvocht kan je tezamen met 2 eetlepels zure room een sausje maken voor over gekookte krielaardappeltjes.
Laatste reacties
Neem ik mee om eens te proberen. Ben gek op alle soorten kip, dus deze is weer eens wat anders. Groetjes Marga