rozijnenbrood
- Brood
- > 120 min.
Een heerlijk rozijnenbrood dat je eventueel ook in een gewone oven kan bakken,dan krijg je meer een stol en kan je ook nog een rol spijs toevoegen.In de gewone oven bak je hem in ca.35 minuten gaar op 225 graden.Eerst laat je dan het deeg 30 minuten rijzen.
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gram rozijnen3 dl sinaasappelsap
3 eetl. margarine=25 gram
1 pak broodmix wit(ik gebruik het liefst Home Made wit/ciabatta)
beetje bloem
stukjes sucade
1 eetl. kaneel
1 zakje amandelen
Benodigdheden
broodbakmachineweegschaal
Voorbereiding
Wel de rozijnen in het sap.Laat ze daarna boven een pannetje uitlekken.Het sap moet je bewaren!
Droog de rozijnen met wat keukenpapier en bestrooi ze met wat bloem.
Meng dit met het kaneel , de sucade en de noten.
Bereidingswijze
Giet het sap in het blik van de machine.Doe er de bakmix bij.Stel de machine in op witbrood/basic/stand 1.Als de piep klinkt na de eerste kneedbeurt voeg je de rozijnen/sucade/noten toe.Sluit de machine en wacht rustig af!
Serveertip
Heerlijk bij het paasontbijt met wat boter,ook voor kerst is dit natuurlijk prima! Eventueel kan je er nog wat glazuur op maken of poedersuiker erover strooien.