rozijnenbrood

  • Brood
  • > 120 min.

Een heerlijk rozijnenbrood dat je eventueel ook in een gewone oven kan bakken,dan krijg je meer een stol en kan je ook nog een rol spijs toevoegen.In de gewone oven bak je hem in ca.35 minuten gaar op 225 graden.Eerst laat je dan het deeg 30 minuten rijzen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 gram rozijnen
3 dl sinaasappelsap
3 eetl. margarine=25 gram
1 pak broodmix wit(ik gebruik het liefst Home Made wit/ciabatta)
beetje bloem
stukjes sucade
1 eetl. kaneel
1 zakje amandelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
broodbakmachine
weegschaal

Voorbereiding

Wel de rozijnen in het sap.Laat ze daarna boven een pannetje uitlekken.Het sap moet je bewaren!
Droog de rozijnen met wat keukenpapier en bestrooi ze met wat bloem.
Meng dit met het kaneel , de sucade en de noten.

Bereidingswijze

Giet het sap in het blik van de machine.Doe er de bakmix bij.Stel de machine in op witbrood/basic/stand 1.Als de piep klinkt na de eerste kneedbeurt voeg je de rozijnen/sucade/noten toe.Sluit de machine en wacht rustig af!

Serveertip

Heerlijk bij het paasontbijt met wat boter,ook voor kerst is dit natuurlijk prima! Eventueel kan je er nog wat glazuur op maken of poedersuiker erover strooien.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lapaulina avatar

Doorsturen

Home Recepten