1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Appeltaart
  5. appeltaart à l`écureuil

appeltaart à l`écureuil

Door: ecureuil

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2009

Ingrediënten 6 personen


BODEM: 1 eidooier, 120 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker, snufje zout, wat losgeklopt eiwit.

KANEELROOM: 2 eidooiers, 25 g maïzena, 1 maattheelepel kaneel, 50 ml melk, 50 ml slagroom, 80 g suiker

2 GROTE APPELS (geen goudrenetten, geen granny smith)
AMANDELLAAGJE: 50 g amandelschaafsel, 15 g boter, 2 maateetlepels suiker.


Verder heb je nodig


Boterkoekvorm of springvorm 22 cm, bakpapier, spliterwten of dergelijke voor steunvulling

appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil
appeltaart à l`écureuil

Met kaneelroom en een knapperig amandellaagje!

eigen foto`s

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vorm invetten, met bloem bestuiven. Meng alle ingredienten voor de bodem tot een samenhangend deeg (behalve het eiwit) . Bekleed de vorm ermee, zorg voor een opstaand randje van 2,5 cm. Zet even in de koelkast.

Bereidingswijze

Warm de oven voor: 200°C + hete lucht. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif met bloem, bekleed met bakpapier en doe de steunvulling erin. Bak 15 minuten.
Maak intussen de kaneelroom. Klop eidooiers met maïzena , kaneel en suiker luchtig. Breng melk+slagroom aan de kook en voeg al kloppend, met kleine beetjes tegelijk, toe aan het dooiermengsel. Klop nog een paar minuten verder en laat onder af en toe roeren afkoelen.
Verwijder de steunvulling en het papier, bestrijk de taartbodem met wat losgeklopt eiwit en bak nog 5 minuten.
Schil intussen de appels , snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in dunne schijfjes.


Giet wat van de kaneelroom op de bodem, schik de appelpartjes erop en giet de rest van de kaneelroom erover. BAKTIJD:25 minuten.

Taart af laten koelen, uit de vorm nemen (boterkoekvorm: losdraaien met draaier , groot bord erop, omdraaien, nog een groot bord op de onderkant en weer omdraaien) en de amandellaag bereiden;
AMANDELLAAG: laat de boter zachtjes smelten in een tefalpan, voeg amandelen en suiker toe en laat al roerend caramelliseren. Schep DIRECT over de taart .

Serveertip

Bij een kopje koffie natuurlijk!

Bron

Zo sterk aangepast, dat ik dit een eigen recept durf te noemen



Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top