appeltaart à l`écureuil

  • Frans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2009
  • appeltaart à l`écureuil

    Appeltaart à l`écureuil

    Appeltaart à l`écureuil

  • appeltaart à l`écureuil

    Appeltaart à l`écureuil

    Appeltaart à l`écureuil

Met kaneelroom en een knapperig amandellaagje!
eigen foto`s

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
BODEM: 1 eidooier, 120 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker, snufje zout, wat losgeklopt eiwit.
KANEELROOM: 2 eidooiers, 25 g maïzena, 1 maattheelepel kaneel, 50 ml melk, 50 ml slagroom, 80 g suiker
2 GROTE APPELS (geen goudrenetten, geen granny smith)AMANDELLAAGJE: 50 g amandelschaafsel, 15 g boter, 2 maateetlepels suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Boterkoekvorm of springvorm 22 cm, bakpapier, spliterwten of dergelijke voor steunvulling

Voorbereiding

Vorm invetten, met bloem bestuiven. Meng alle ingredienten voor de bodem tot een samenhangend deeg (behalve het eiwit) . Bekleed de vorm ermee, zorg voor een opstaand randje van 2,5 cm. Zet even in de koelkast.

Bereidingswijze

warm de oven voor: 200°C + hete lucht. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif met bloem, bekleed met bakpapier en doe de steunvulling erin. Bak 15 minuten. Maak intussen de kaneelroom. Klop eidooiers met maïzena , kaneel en suiker luchtig. Breng melk+slagroom aan de kook en voeg al kloppend, met kleine beetjes tegelijk, toe aan het dooiermengsel. Klop nog een paar minuten verder en laat onder af en toe roeren afkoelen. Verwijder de steunvulling en het papier, bestrijk de taartbodem met wat losgeklopt eiwit en bak nog 5 minuten. Schil intussen de appels , snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in dunne schijfjes.
Giet wat van de kaneelroom op de bodem, schik de appelpartjes erop en giet de rest van de kaneelroom erover. BAKTIJD:25 minuten.
Taart af laten koelen, uit de vorm nemen (boterkoekvorm: losdraaien met draaier , groot bord erop, omdraaien, nog een groot bord op de onderkant en weer omdraaien) en de amandellaag bereiden;
AMANDELLAAG: laat de boter zachtjes smelten in een tefalpan, voeg amandelen en suiker toe en laat al roerend caramelliseren. Schep DIRECT over de taart .

Bron

zo sterk aangepast, dat ik dit een eigen recept durf te noemen

Serveertip

Bij een kopje koffie natuurlijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

paviljoen1 avatar
paviljoen1 26-01-2014

Help help, kan mij iemand vertellen wat ik verkeerd gedaan heb, ik had geen taart maar een platte koek ;-( Zijn de verhoudingen wel goed? Wel de vogeltjes in de tuin blij gemaakt ;-)

MarretjeM avatar
MarretjeM 22-02-2013

Zondag deze overheerlijke appeltaart bij mijn schoonzusje gegeten..HEERLIJK. Ik neem het recept ook mee, dan kan ik mijn gasten ook eens verassen met de appeltaart. Dankjewel! Marina.

ellenvd72 avatar
ellenvd72 09-01-2013

Wat een heerlijke appeltaart! De eerste keer gemaakt in een vorm van 20 cm, nu 4 tartelettes gemaakt (goed opletten op de oventijd :-) Bedankt voor dit recept.

markhanoi83 avatar
markhanoi83 05-01-2013

Gisteren deze taart in mini versie gemaakt voor een 16cm taartvorm. Voor het deeg de helft van de ingredienten gebruikt, voor de kaneel creme hetzelfde (maar niet alles gebruikt), en voor de amandal-laag helft van het recept. Was volgens mijn gasten (vietnamesen) en mijzelf erg lekken. 3 vietnamese appels gebruikt. Bedankt voor dit super recept!

Wendy_86 avatar
Wendy_86 30-12-2012

Ik heb gisteren deze appeltaart gebakken. Hij was erg lekker echt een aanrader... bedankt!!

verkoopsterje avatar
verkoopsterje 29-12-2012

Die ziet er zo lekker uit dat je hem moet proberen ik wel???.

jessic avatar
jessic 29-12-2012

Dit lijkt me heerlijk...oudjaarsdagreceptje voor mij, bedankt!

GG69 avatar
GG69 29-12-2012

Lijkt mij een heel erg lekker recept. Heb `m meegenomen, bedankt!

ecureuil avatar
ecureuil 29-12-2012

aan pblansjee: het is de bedoeling dat de appelstukjes heel blijven, daarom: GEEN goudrenetten gebruiken.

Hanny15 avatar
Hanny15 29-12-2012

Het water loopt me in de mond lekkerrrrr ik neem dit recept ook even mee Gr. Hanny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten