Zeeduivel in thaise groentensaus

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zeeduivelmootjes
peper uit de molen
1 limoen
4 cm.galangawortel ( laos )
1 ui
1 rode paprika
2 preien
2 eetlepels roerbakolie
3 limoenblaadjes (djeroek poeroet )
2 eetlepels thaise vissaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de vis met peper.
Pers de limoen uit en schenk het sap over de vis.
Laat de vis minstens 5 minuten marineren.
Schil de galangawortel en rasp hem fijn.
Pel en snipper de ui.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Snijd de prei in dunne ringen.
Dep de vis droog.
Verhit de olie in een wok /koekenpan en bak de vis aan beide kanten snel bruin , schep met een schuimspaan uit de pan , op een bord.
Bak in de achtergebleven olie de galanga , ui , paprika , prei en limoenblaadjes ca.4-5 minuten.
Blus af met de vissaus.
Leg de vis op de groenten in de pan en stoof hem op laag vuur in ca.5 minuten gaar.
Maak op de borden een bedje van de groenten en leg de vis erop.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten