Toscaanse tonijnreepjes
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 13-04-2009
Ingrediënten 4 personen
150 g. sperziebonen150 gpeultjes afgehaald
200 g broccoli, in kleine roosjes
3 eetl.olijfolie
2 teentjes knoflook in plakjes
500 g tonijnsteak (Vismarine)ontdooid, in repen
3 lente/bosuitjes, in stukjes 3 cm
12 groene olijven zonder pit,gehalveerd
2 eetl.balsamicoazijn
zout en versgemalen peper
1 eetl.gehakte tijm(vers of diepvries) of 1 theel.gedroogd.
1 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) of 1 theel.gedroogd
Benodigdheden
WokVoorbereiding
Kook de sperziebonen,peultjes en broccoli in 4 minuten in water met zout beetgaar,giet ze af en spoel er koud water over.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie,bak de knoflook 1 minuut,schep de tonijnrepen erdoor en roerbak ze voorzichtig op een hoge stand 3minuten.Schep de groenten erdoor met de bosui,olijven,balsamicoazijn,zout,peper en tijm en basilicum.Verwarm nog 2-3 min.op halve stand.
Bron
Plus
Serveertip
i.p.v.tonijnis tilapie of zalm ook heel lekker
Vervang de peultjes eens door sugarsnaps en tijm en basilicum door groene pesto.
Lekker met basmatirijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties