Toscaanse tonijnreepjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g. sperziebonen
150 gpeultjes afgehaald
200 g broccoli, in kleine roosjes
3 eetl.olijfolie
2 teentjes knoflook in plakjes
500 g tonijnsteak (Vismarine)ontdooid, in repen
3 lente/bosuitjes, in stukjes 3 cm
12 groene olijven zonder pit,gehalveerd
2 eetl.balsamicoazijn
zout en versgemalen peper
1 eetl.gehakte tijm(vers of diepvries) of 1 theel.gedroogd.
1 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) of 1 theel.gedroogd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Kook de sperziebonen,peultjes en broccoli in 4 minuten in water met zout beetgaar,giet ze af en spoel er koud water over.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie,bak de knoflook 1 minuut,schep de tonijnrepen erdoor en roerbak ze voorzichtig op een hoge stand 3minuten.Schep de groenten erdoor met de bosui,olijven,balsamicoazijn,zout,peper en tijm en basilicum.Verwarm nog 2-3 min.op halve stand.

Bron

Plus

Serveertip

i.p.v.tonijnis tilapie of zalm ook heel lekker
Vervang de peultjes eens door sugarsnaps en tijm en basilicum door groene pesto.
Lekker met basmatirijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten