1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Amerikaanse hamburgers

Amerikaanse hamburgers

  • Amerikaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2009

Ingrediënten 4 personen


Voor 4 personen 5 ons rundergehakt (Amerikaanse hamburgers zijn groot)
2 bosuitjes
Ketjap (Manis)
Peper
Zout
Nootmuskaat



(Bijna) barbeque tijd! Echte Amerikaanse hamburgers van de barbeque

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bosuitjes snipperen
Meng het gehakt met de ragfijn gesnipperde bosuitjes, zout peper en nootmuskaat naar smaak. Scheut ketjap erbij (zelf gebruik ik een staande mixer) Als het mengsel te droog blijft nog een scheutje ketjap erbij.
4 schijven (ik gebruik een hamburgerpersje) maken en... Is de barbeque al heet?
Op de BBQ. tot het vet eruit komt druipen.

Serveertip

Versieren met een plakje gebakken bacon of kaas. Tussen een broodje met sla of natuurlijk met sla en frietjes. Gewone ketchup is prima maar een beetje expirimenteren met bijoorbeeld mayo en of curry kan natuurlijk ook. Deze laatste combinatie is lekker aan te vullen met gefruite uitjes van Conimex.

Have a good meal!

Bron

NRC Handelsblad auteur Janny Groen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johnciska


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johnciska
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top