Voor 4 personen 5 ons rundergehakt (Amerikaanse hamburgers zijn groot)
2 bosuitjes
Ketjap (Manis)
Peper
Zout
Nootmuskaat
(Bijna) barbeque tijd! Echte Amerikaanse hamburgers van de barbeque
Bosuitjes snipperen
Meng het gehakt met de ragfijn gesnipperde bosuitjes, zout peper en nootmuskaat naar smaak. Scheut ketjap erbij (zelf gebruik ik een staande mixer) Als het mengsel te droog blijft nog een scheutje ketjap erbij.
4 schijven (ik gebruik een hamburgerpersje) maken en... Is de barbeque al heet?
Op de BBQ. tot het vet eruit komt druipen.
Versieren met een plakje gebakken bacon of kaas. Tussen een broodje met sla of natuurlijk met sla en frietjes. Gewone ketchup is prima maar een beetje expirimenteren met bijoorbeeld mayo en of curry kan natuurlijk ook. Deze laatste combinatie is lekker aan te vullen met gefruite uitjes van Conimex.
Have a good meal!
NRC Handelsblad auteur Janny Groen