Gepocheerde scholrolletjes met casselerib en waterkers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2009
  • Gepocheerde scholrolletjes met casselerib en waterkers

    Gepocheerde scholrolletjes met casselerib en waterkers

    Gepocheerde scholrolletjes met casselerib en waterkers

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
zakje waterkers (Biologisch) (75 g) 6 scholfilets zout peper 12 plakjes casselerrib 1 sjalotje 1 pot visfond (380 ml) 1 dl droge witte wijn 1 dl koksroom (pakje à 200
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikkers aluminiumfolie

Voorbereiding

Van waterkers 2/3 deel fijnhakken. Scholfilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper. Van rest van waterkers steeltjes verwijderen en op scholfilets leggen. Plakjes casselerrib halveren en erover verdelen. Scholfilets oprollen en met cocktailprikker vaststeken. Sjalotje pellen en snipperen.

Bereidingswijze

In hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook brengen. Scholrolletjes erin zetten en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan scholrolletjes op bord scheppen en warmhouden onder aluminiumfolie. Kookvocht op hoog vuur tot ca. 2/3 laten inkoken. Koksroom en waterkers erdoor roeren en nog ca. 2 minuten al roerend verwarmen tot saus iets gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Scholrolletjes op vier borden leggen en saus eromheen scheppen.

Bron

allerhande

Serveertip

Serveren met aardappelkroketjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten