tartaar van rauwe en in Pernod gemarineerde zalm
- Vis, Voorgerecht
- 10-20 min.
Een heel apart voorgerecht (of als borrelhapje op toastje). De smaak van de pernod zit er heerlijk in.
Ingrediënten 6 personen
600 g Noorse of Schotse zalmfilet1 tl zeezout
75 ml Pernod (=Pastis)
3 lente-uitjes
peper uit de molen
waterkers als garnering
voor de olie:
150ml olijfolie
3 takjes bladpeterselie
paar druppels citroensap
peper en zout
Benodigdheden
opbouwring (Blokker) en staafmixer
Voorbereiding
Hak de zalm met een scherp mes tot tartaar.
Marineer met zout, Pernod en de in ringetjes gehakte lente-uitjes.
Zet 30 min. in de koelkast.
Bereidingswijze
Verwarm de olie op het vuur (niet te heet laten worden).
Doe de peterselie in een hoge beker. Maal fijn met de mixer en giet de warme olie erbij.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Bron
Elle eten
Serveertip
Schep de zalmtartaar in een ring op het bord. Licht de ring er voorzichtig af.
Garneer met takjes waterkers.
Draai een krul olie om het tartaartje.
Serveer met dun gesneden donkerbruin brood.