tartaar van rauwe en in Pernod gemarineerde zalm

  • Vis, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2009

Een heel apart voorgerecht (of als borrelhapje op toastje). De smaak van de pernod zit er heerlijk in.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
600 g Noorse of Schotse zalmfilet
1 tl zeezout
75 ml Pernod (=Pastis)
3 lente-uitjes
peper uit de molen
waterkers als garnering

voor de olie:
150ml olijfolie
3 takjes bladpeterselie
paar druppels citroensap
peper en zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
opbouwring (Blokker) en staafmixer

Voorbereiding

Hak de zalm met een scherp mes tot tartaar.
Marineer met zout, Pernod en de in ringetjes gehakte lente-uitjes.
Zet 30 min. in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de olie op het vuur (niet te heet laten worden).
Doe de peterselie in een hoge beker. Maal fijn met de mixer en giet de warme olie erbij.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Bron

Elle eten

Serveertip

Schep de zalmtartaar in een ring op het bord. Licht de ring er voorzichtig af.
Garneer met takjes waterkers.
Draai een krul olie om het tartaartje.
Serveer met dun gesneden donkerbruin brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten