gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2009
  • gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise

    Gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise

    Gekruide kipstukjes met knoflookmayonaise

12 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g kipfilet zout 1 eetlepel olie 1 theelepel komijn 2 theelepels pikante paprikapoeder 2 theelepels gedroogde tijm 2 teentjes knoflook 3 eetlepels droge sherry 4 eetlepels mayonaise
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kipfilet in kleine blokjes snijden. Kipstukjes rondom bestrooien met zout.

Bereidingswijze

In pan olie verhitten. Kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kip uit pan scheppen en in pan achtergebleven bakvet eruit schenken (wordt niet meer gebruikt). Kip in pan terug doen. Sherry erbij schenken. 1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn, paprikapoeder en tijm erover strooien en kip omscheppen. Pan op vuur terug zetten en kip afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes gaar stoven, af en toe omscheppen. Intussen mayonaise in schaaltje scheppen. Andere teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Kip uit pan op schaal scheppen. Met knoflookmayonaise serveren.

Bron

allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten