Braziliaanse visstoofpot
- Braziliaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
2 el extra vierge olijfolie1 rode ui, in dunne boogjes
1 groene paprika, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, gehakt
1 groene chilipeper, fijngehakt (zaad verwijderd)
1 blik tomatenblokjes (netto 450 gram)
1 el tomatenpuree
1 tl fijne kristalsuiker
200 ml kokosmelk
300 ml vis- of kippenbouillon
4 lente-uitjes, diagoneel in stukjes van 5 cm
600 gr rauwe middelgrote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartje eraan
750 gr witvisfilet (b.v. pangasius of koolvis) in blokjes van 3 cm
2 el vers geperst limoensap
1 grote handvol korianderblaadjes
gestoomde rijst of knapperig brood, voor erbij.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de rode uit, paprika, knoflook en groene chilipeper toe en bak 5 min.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, kokosmelk, bouillon en de lente-ui toe.
Voeg de garnalen en vis toe.
Dek af en laat 4 - 5 minuten zachtjes stoven tot de garnalen en vis in het midden net ondoorzichtig zijn.
Voeg het limoensap toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep de visstoofpot in een serveerschaal.
Bron
Delicious
Serveertip
Garneer met de koriander en serveer met rijst of brood.