Gevulde parelhoenfilets in filodeeg
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-04-2009
Verpakt in filodeeg blijft de gevulde parelhoenfilet heerlijk mals.
Voorbereiding
Snijd de parelhoenfilets in de lengte in en klap ze open. Bestrooi de filets
met z. en p. Meng de kruiden met de roomkaas en strijk dit mengsel over de parelhoenfilets. Vouw de filets weer dicht en rol om elk gevulde filet 1 of 2 pl. rauwe ham, afhankelijk van de grootte.
Bestrijk 8 vellen filodeeg dun met de gesmolten boter.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Bereidingswijze
Leg steeds 2 vellen deeg op elkaar en leg hierop een gevulde parelhoenfilet.
Vouw het deeg om de filet, vouw de zijkanten naar binnen en plak de randen vast met losgeklopte eidooier.
Leg de pakketjes op de bakplaat met de naad naar beneden, bestrijk ze dun met gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad.
Bak de pakketjes 25-35 min. in een voorverwarmde oven op 160°C tot de parelhoen gaar is
Serveertip
Lekker met sperzieboontjes en geroosterde pijnboompitten.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties