Gevulde parelhoenfilets in filodeeg

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-2009

Verpakt in filodeeg blijft de gevulde parelhoenfilet heerlijk mals.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 parelhoenfilets, z. en p., 4-5 el. fijngesneden kruiden(bieslook, peterselie en dragon), 150g. verse roomkaas, 4-8 dunne pl. rauwe ham, 8 vellen filodeeg, ca. 30g gesmolten boter, 1 eidooier,losgeklopt, 1 el. sesamzaadjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de parelhoenfilets in de lengte in en klap ze open. Bestrooi de filets
met z. en p. Meng de kruiden met de roomkaas en strijk dit mengsel over de parelhoenfilets. Vouw de filets weer dicht en rol om elk gevulde filet 1 of 2 pl. rauwe ham, afhankelijk van de grootte.
Bestrijk 8 vellen filodeeg dun met de gesmolten boter.
Verwarm de oven voor op 160°C.

Bereidingswijze

Leg steeds 2 vellen deeg op elkaar en leg hierop een gevulde parelhoenfilet.
Vouw het deeg om de filet, vouw de zijkanten naar binnen en plak de randen vast met losgeklopte eidooier.
Leg de pakketjes op de bakplaat met de naad naar beneden, bestrijk ze dun met gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad.
Bak de pakketjes 25-35 min. in een voorverwarmde oven op 160°C tot de parelhoen gaar is

Serveertip

Lekker met sperzieboontjes en geroosterde pijnboompitten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten