boeuf bourguignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2009

Draadjesvlees, maar dan wel lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g rib-runderlappen, op kamertemperatuur en in grove dobbelstenen
2 eetlepels bloem
25 g boter
1 duobakje gerookte spekblokjes (250 g)
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
500 ml krachtige rode wijn
1 bak kastanjechampignons (250 g), schoongeveegd
1/2 bos peen, schoongemaakt en in stukken
2 laurierblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schep het rundvlees om met de bloem, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren. Schep de ui en de knoflook erbij, bak mee tot ze glazig zijn. Schep het spek-uimengsel uit de pan. Bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan. Doe het spek- uimengsel terug in de pan bij het rundvlees. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Doe de champignons, de wortel en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om. Breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2 uur zachtjes garen (gebruik eventueel een stoofplaatje). Breng de boeuf bourguignon nogmaals op smaak met zout en (versgemalen) peper. Lekker met aardappelpuree (kijk voor het recept op ah.nl).

Bron

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=534944&rq=boeuf+bourguignon

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten